Nienke Vonken

Over mij...

Mijn naam is Nienke Vonken. Ik ben pas getrouwd en woon samen met mijn man in Budel.
Muziek is altijd heel belangrijk en dicht bij me geweest. En ook zo heb ik een grote voorliefde voor taal en communicatie. In dit nieuwe concept 'mijneigenlied' laat ik deze 2 dingen samenvloeien.

Ik ben opgegroeid in een muzikale familie en zong al toen ik nog luiers droeg. En ook wist ik al heel jong dat als ik groot zou zijn, ik zangeres wilde worden.

Na de middelbare school heb ik 2 studies gevolgd. Ik heb mijn diploma als sociaal cultureel werker behaald en heb in die periode veel met kinderen en jongeren uit verschillende culturen gewerkt. Daarna ben ik gaan studeren aan het conservatorium van Amsterdam waar ik ben afgestudeerd als jazz zangeres. Ik heb zangles gegeven aan verschillende muziekscholen en thuis in mijn privé- praktijk. Daarnaast heb ik veel opgetreden met verschillende bands door het hele land. En dit doe ik nog steeds met veel liefde en plezier.

Een tijdje geleden zat ik in de zon in mijn tuin te denken over al deze dingen waar ik van hou en ineens wist ik het. Het hele idee van 'mijneigenlied' viel ineens voor me op tafel: Mooie woorden en muziek…

 

Eigen lied